Jouw gezondheid

Algemene info over het corona-virus in Nederland:

Heb je klachten die passen bij het coronavirus? Ga dan naar de website van het RIVM voor de meest actuele informatie en voor instructies wat je moet doen in zo’n geval.

Kijk onder het kopje: Ik heb klachten die passen bij het nieuwe coronavirus. Wat moet ik doen?

Sekswerk en het corona-virus: Op de website van Soa Aids is actuele informatie hierover te vinden.

Soa-test:

De soa-poli is beperkt bereikbaar. Je kunt alleen nog terecht bij het Centrum Seksuele Gezondheid (CSG) als je klachten hebt. Heb je soa-klachten? Bel naar 0703536688 op werkdagen tussen 08.30-12.00 uur of 13.00-16.00 uur voor een afspraak.

Zit je in geldnood?

Ben je zzp’er ->

 Misschien heb je wel recht op extra ondersteuning zzp’ers

Beantwoord je alle onderstaande vragen met ja?

  1. Heb je de Nederlandse nationaliteit of ben je EU burger en woon je langer dan 5 jaar in Nederland? (zie uitleg hieronder)
  2. Woon je in Den Haag? (woon je niet in Den Haag dan moet je contact opnemen met de gemeente waarin je woont. Hieronder vind je de links van een aantal andere gemeenten)
  3. Sta je bij de kamer van koophandel (KvK) ingeschreven voor 17 maart 2020?

Dan kun je een aanvraagformulier op de website van de gemeente Den Haag invullen.

Voor de uitleg, voorwaarden en het invullen van het aanvraagformulier van de gemeente Den Haag , klik hier.

Na beoordeling krijg je schriftelijk te horen of je in aanmerking komt voor extra ondersteuning voor ondernemers. In de brief zal vermeld staan voor hoelang de uitkering verstrekt wordt. Uiterlijk 4 weken na ontvangst van het complete aanvraagformulier, alle ingestuurde stukken en goedkeuring van deze stukken, ontvang je het bedrag op je rekening.

Hierbij de links naar andere gemeenten:

Leidschendam-Voorburg

Rijswijk

Delft

Westland

Rotterdam, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Zoetermeer -> Vraag hulp bij Door2Door

Amsterdam -> Vraag hulp bij P&G292

Ben je EU burger en woon je korter dan 5 jaar in Nederland? Officieel mogen burgers van andere EU lidstaten die hier korter dan 5 jaar zijn geen beroep doen op Nederlandse sociale voorzieningen. Doen ze dat toch, dan kunnen ze hun recht op verblijf verliezen. Wanneer EU burgers een aanvraag voor een uitkering doen, moet de gemeente dit melden aan de IND, die dan een onderzoek opstarten. Uit het onderzoek zal blijken wat dit betekent voor jouw verblijfsrecht. Het is niet duidelijk of dit op dit moment ook geldt. We zijn dit aan het uitzoeken. We raden je aan om bij je aanvraag na te vragen welke consequenties de aanvraag voor je verblijf kan hebben.

Werk je via Opting-in? ->

Het is nog niet duidelijk of de regeling extra ondersteuning zzp’ers ook voor jou geldt. De opting-in is een zogenaamd “fictieve dienstbetrekking” die alleen voor de belastingdienst geldt. Opting-in heeft geen arbeidsrechtelijke of sociaalverzekeringsrechtelijke gevolgen. Je bent niet verplicht verzekerd voor de werknemersverzekeringen (werkloosheid en arbeidsongeschiktheid) en je hebt geen arbeidsrechtelijke bescherming. Net zoals bij andere zzp’ers ligt alle risico van ziekte en/of gebrek aan klanten bij de sekswerker. We weten nog niet zeker of de regeling voor zzp’ers ook voor opting-in sekswerkers in alle gemeenten geldt. We proberen hier achter te komen.

Kom je voor al het bovenstaande niet in aanmerking?

Dan kunnen we een aanvraag voor jou doen bij Sociale Fondsen Den Haag

Dit fonds moet via een instantie voor je aangevraagd worden. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Directe geldnood?

Via Dutch Emergency Fund kun je een eenmalige bijdrage van 40 euro krijgen.

Maak je je zorgen om het betalen van je vaste lasten?

Huur

De Nederlandse overheid heeft laten weten dat huurders die door de uitbraak van het coronavirus momenteel geen inkomen meer hebben en hun huur daardoor niet kunnen betalen, tijdelijk niet zomaar uit hun huis gezet kunnen worden. Voor meer informatie hierover, klik hier.

Zorgverzekering

Als het je niet lukt om je zorgverzekering te betalen vanwege de uitbraak van het coronavirus, dan kun je contact met je zorgverzekeraar opnemen om een betalingsregeling aan te vragen.

Belastingdienst om uitstel vragen

Uitstel van betaling vragen bij de belasting voor je omzetbelasting en inkomstenbelasting. Dit doe je door een brief te sturen naar de Belastingdienst. Vraag je boekhouder of ons om advies.

Alternatieven om geld te verdienen

Ander werk? Wil je stoppen met sekswerk en ander werk gaan doen?Via maatschappelijk werk van SHOP kun je versneld een bijstandsuitkering aanvragen en de jobhunter kan samen met jou kijken welke mogelijkheden er zijn voor ander werk. Je moet er wel zeker van zijn dat je ook echt wilt stoppen met sekswerk en niet alleen de aanvraag doet vanwege de situatie. Anders moet de ontvangen bijstand terugbetaald worden.

Kleding verkopen?

Kijk eens in je kledingkast, misschien kun je kleding, lingerie of schoenen die je niet meer draagt verkopen via Marktplaats.nl of via Ebay.nl. Tweedehands kleding verkopen als fetisjobject staan deze websites niet toe. Hiervoor kun je wel terecht op Sexjobs. Denk hierbij goed na over de vraag of en hoe je hierbij je anonimiteit wilt beschermen. Verstuur pas spullen nadat je de betaling hebt ontvangen.

Webcam iets voor jou?

Misschien is webcam werk wel iets voor jou? Als je een goede internetverbinding, een webcam en een geldig identiteitsbewijs hebt, kun je hier snel mee beginnen. Soms is ook een creditcard noodzakelijk. Houd er rekening mee dat veel aanbieders jou alleen toelaten wanneer je akkoord gaat met het delen van jouw beelden voor promotiedoeleinden. Om de kans op herkenning te verminderen kun je instellen dat bezoekers uit Nederland jou niet te zien krijgen. Als je niet in beeld wilt komen zou je kunnen kiezen voor het aanbieden van telefoon- of chatgesprekken. Bekende websites voor het aanbieden van diverse diensten zijn: adultwork, streamate, Big7, my dirty hobby, onlymevip, chaturbate, sexpanther or adulttime (Bron: BesD).

Clips maken?

Je kunt ook vanuit huis clips maken en deze via een van de vele pornosites aanbieden. Voor iedere bezoeker krijg je provisie. Houd er wel rekening mee dat je filmpjes voor altijd op het internet kunnen blijven staan. Het aanbieden van erotisch fotomateriaal is ook een optie.

Breng een bezoekje aan de ‘Ladies Only Club‘ op Hookers.nl om ervaringen te delen met collega’s over alternatieve werkvormen.

Mocht je nog vragen hebben?

Heb je vragen voor ons of kunnen we iets anders voor je doen?

We zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar

Telefonisch:

Jacomien 06 81880705

Jesca06 39011581

Viki06 39011579

Dana06 39861338

E-mail: info@spot46.nl

Of volg onze laatste berichtgeving op Facebook en Instagram